فراهانی

دستمزد پرستار در آلمان

پرستاران ایرانی به خاطر درآمد در کشور آلمان به این کشور مهاجرت می‌کنند. کمبود نیروی کار پرستاری در این کشور موجب شده است که شرایط مناسبی برای پرستاران در این کشور فراهم شود. اگر شما نیز پرستار هستید و یا دانشجو بوده و قصد دارید بعد از اتمام تحصیل به این کشور مهاجرت کنید و می‌خواهید از دستمزد پرستار در آلمان باخبر شوید توصیه می‌کنیم تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید چراکه ما در این مقاله قصد داریم شما را به صورت کامل با دستمزد پرستار در آلمان آشنا کنیم.

چرا پرستاری در آلمان؟

کشور آلمان به‌ صورت مداوم نیروی پرستار خارجی جذب می‌کند تا به این ترتیب موقعیت‌های شغلی خالی در بیمارستان‌ها را جبران نماید.

زیاد بودن حقوق پرستار در آلمان از یک طرف و دلایل دیگری مثل نرخ اشتغال بالا در این کشور، فرصت‌های جدید پیشرفت کاری، امنیت شغلی و اجتماعی از جمله بیمه بیکاری، مراقبت‌های درمانی یا بیمه بازنشستگی، امکان دریافت مرخصی با حقوق (20 روز در سال) و مرخصی استعلاجی با حقوق (6 هفته) و مرخصی زایمان از سوی دیگر باعث شده‌اند که کار در آلمان به عنوان یک پرستار مزیت‌های مختلفی داشته باشد.

دستمزد پرستار در آلمان چقدر است؟

دستمزد پرستار در آلمان به عوامل زیادی بستگی دارد، ازجمله این عوامل ساعات کاری پرستاران می‌باشد.
پرستاران در آلمان، دارای ۵ روز نوبت کاری هستند و هر روز سه شیفت جداگانه دارد. به این ترتیب که:

 شیفت صبح : از ساعت ۶ تا ۱۴:۳۰
شیفت عصر:  از ساعت ۱۴ تا ۲۲
شیفت شب: از 6:۳۰ تا 21:۳۰ می‌باشد.

حقوق پرستاران در آلمان طبق شیفت کاری بیشتر، و همچنین کار در روزهای تعطیل افزایش می‌یابد.
در حقیقت، حقوق پرستاران در آلمان مثل مشاغل دیگر متغیر است.

اما به صورت تقریبی می‌توان گفت که کمترین دستمزد پرستار در آلمان حدود ۱,۳۴۰ یورو، و بیشترین دستمزد پرستار در آلمان حدود ۴,۶۲۰ یورو است.

سایر عوامل تأثیرگذار در دستمزد پرستار در آلمان عبارتند از:

  • تحصیلات آکادمیک پرستار
  • میزان سابقه کاری
  • میزان
  • ساعات اضافه کاری
  • کار در روزهای تعطیل
  • کار در شیفت‌های شبانه
  • موقعیت محلی بیمارستان.

در ادامه به توضیح بیشتر برخی از این موارد می‌پردازیم:

تأثیر سابقه کار، تخصص و نوع محل اشتغال بر درآمد پرستاران در آلمان

یکی از معیارهای تعیین میزان دستمزد پرستار در آلمان، میزان سابقه کاری آن‌ها در این رشته می‌باشد که به روش‌های‌ مختلفی محاسبه می‌‌گردد. معمولا این سابقه کاری بعد از شروع خدمت در آلمان و گذراندن دوره‌های آموزشی تعیین شده و برای حقوق پرستاران مهاجر در این کشور مؤثر واقع می‌شود.

بهتر است به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که در روند اخذ ویزا یا دریافت پیشنهاد کاری در کشور آلمان تجربه و سابقه شما در رشته پرستاری در کشور خودتان نیز می‌تواند تاثیر گذار باشد. به طور کلی آمارها نشان می‌دهند که میزان دستمزد پرستار در آلمان که دارای سابقه نیز می‌باشد در ماه به طور متوسط در بازه ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ یورو خواهد بود.

از طرف دیگر، هر مرکز درمانی در این کشور دارای پارت‌‌های تخصصی مختلفی از جمله زنان و زایمان، اورژانس، مغز و اعصاب، مراقبت ویژه، قلب، جراحت و سوختگی و … است. بنابراین باید پرسنل و پرستاران دارای مهارت تخصصی مرتبط به آن بخش در هر یک از این بخش‌ها مشغول به کار شوند.

بهتر است به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که میزان دستمزد پرستار در آلمان در صورتی ‌که در یک بخش تخصصی مرکز درمانی خدمت کند، می‌تواند در ماه تا ۶۰۰۰ یورو نیز افزایش پیدا کند. اما نکته مهم اینجاست که این آمار و ارقام گفته شده معمولا برای زمانی است که شما در کشور آلمان چند سال خدمت کرده و اقامت دائم این کشور را دریافت کرده باشید.

یکی از تفاوت‌های بخش دولتی و خصوصی نوع کارفرما است و همچنین مذاکره با کارفرمای خصوصی به منظور تعیین میزان حقوق بر اساس سابقه و مهارت کار نسبت به بخش دولتی راحت‌ تر می‌باشد. این نکته مهم را نیز در نظر داشته باشید که شاغلان بخش دولتی می‌بایست علاوه بر کسورات رایج ۸ الی ۹ درصد از حقوق خود را به‌ عنوان مالیات کلیسایی پرداخت نمایند، البته اشتغال در مراکز درمانی خصوصی یا دولتی به‌ عنوان یک پرستار در دریافت خدمات اجتماعی هیچ گونه تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

سوابق تحصیلی

دومین عامل تاثیرگذار در میزان دستمزد پرستار در آلمان، مدارک و سوابق تحصیلی افراد است. از آنجایی که هر چقدر فرد مدرک تحصیلی بالاتری داشته باشد می‌تواند حقوق بالاتری نیز دریافت کند، اما در شغل پرستاری در کشور آلمان این میزان بسیار قابل توجه بوده و افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند حقوقی به میزان ۹۰ درصد بیش تر از پرستاران با مدرک کارشناسی دریافت می‌کنند.

جنسیت پرستاران

شاید جنسیت افراد دلیل خوبی برای دریافت حقوق کمتر یا بیشتر نباشد. اما جالب است بدانید که در کشور آلمان این قانون برقرار بوده و پرستاران خانم ۶ درصد بیشتر از پرستاران مرد در آلمان حقوق دریافت می‌کنند.

زمان یا روز کاری

 از دیگر عوامل مؤثر در تعیین دستمزد پرستار در آلمان زمان و روزهای کاری است. به عنوان مثال، اگر پرستاران در شیفت شب کار کنند قطعا حقوق بیشتری نیز دریافت می‌کنند. همچنین دستمزد کار در شیفت شب ۲۵ تا ۳۵ درصد بیشتر از دستمزد ساعات معمولی بوده و ۲۵ درصد معاف از مالیات می‌باشد.

چگونه یک پرستار در آلمان می‌تواند درآمد خود را افزایش دهد؟

پرستاران در کشور آلمان می‌توانند میزان درآمد خود را با به‌ روزرسانی دانش خود در این صنعت یا با کامل کردن دوره‌های اضافی افزایش دهند. به عنوان مثال بعضی از دوره‌های زیر برای پرستاران برگزار می‌‌گردد که عبارتند از:

  • خدمات جراحی و آندوسکوپی
  • بیهوشی و مراقبت‌های ویژه
  • توانبخشی و مراقبت‌های طولانی مدت
  • آنکولوژی
  • نفرولوژی
  • بهداشت
  • مراقبت‌های روانپزشکی

پرستاران در آلمان چند ساعت در روز کار می‌کنند؟

 در مقایسه با مشاغل دیگر پرستاران ساعات کاری انعطاف‌ پذیرتری دارند، اما در این کشور به‌طور متوسط هر پرستار در هفته ۳۸ تا ۴۰ ساعت کار می‌کند. اگر پرستار در آخر هفته شیفت داشته باشد، یک روز آزاد در طول هفته آتی خواهد داشت. به طور کلی، پرستاران سه نوع شیفت کاری دارند که می‌توان به شیفت صبح، شیفت عصر و شیفت شب اشاره کرد.

مالیات برای پرستاران در آلمان

در کشور آلمان نیز پرستاران مانند تمامی‌ شغل‌های دیگر ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد می‌باشند. لازم به ذکر است که این مالیات‌ها از حقوق کارمندان کسر شده و جهت نظام بهداشتی، سیستم امنیتی کشور آلمان و دیگر خدمات عمومی صرف می‌شود. همچنین در این کشور نرخ مالیات بر درآمد بر اساس درآمد کارمندان متغیر می‌باشد. برای افراد مجرد بالاترین نرخ درآمد ۴۲ درصد برای درآمد بالای ۶۰۷۵۰ بوده و ۱۲۱۵۰۰ یورو نیز برای افراد متاهل می‌باشد.

سوالات درمورد دستمزد پرستار در آلمان

دستمزد پرستار در آلمان در کدام شهر‌ها بیشتر است؟

سه شهر هامبورگ، کلن و برلین از جمله شهرهایی می‌باشند که پرستاران در آن‌جا بیشترین دستمزد رل دریافت می‌کنند.

پرستاران در آلمان چند روز تعطیلات دارند؟

حداقل طول تعطیلات در آلمان 20 روز کاری در سال برای تمام شغل‌ها می‌باشد.

milani
milani
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *