فراهانی
کارآفرینی در آلمان

کارآفرینی در آلمان

اگر شما جزو کسانی هستید که می‌خواهید در کشور آلمان زندگی کنید و در آن جا درآمد کسب کنید، حتماً باید با انواع شیوه‌های مهاجرت به آلمان آشنا شوید. یکی از موثرترین و بهترین شیوه‌ها برای ورود به کشور آلمان، گرفتن ویزای کارآفرینی آلمان می‌باشد. تقاضا کنندگان با گرفتن این نوع ویزا، از همه ی مزایای کارآفرینی در کشور آلمان بهره‌مند می‌شوند، ولی شرایط کارآفرینی در این کشور چیست؟

در این مقاله ما می‌خواهیم به معرفی کارآفرینی در آلمان و شرایط اخذ ویزای آلمان ۲۰۲۳ بپردازیم اگر شما نیز می‌خواهید با این موضوع آشنا شوید ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید.

آشنایی با کارآفرینی در آلمان و شرایط اخذ ویزای آلمان ۲۰۲۳

طبق قوانین حاکم در کشور آلمان مهاجران می‌توانند کسب و کار خود را در آلمان تاسیس کنند در صورتی که مدیر اجرایی این شرکت اقامت کشور آلمان را نداشته باشد، این امکان را دارد تا بعد از ثبت شرکت، برای اخذ ویزای آلمان اقدام نماید. از طرفی دیگر، سهامداران شرکت، قادر هستند برای انجام فعالیت‌های اجرایی و تمایل برای حضور در کشور آلمان، اقامت این کشور را دریافت نمایند. لازم به ذکر است این نوع اقامت با اقامت از طریق مهاجرت کاری به آلمان یا کاریابی فرق دارد.
در حالت کلی، افراد با داشتن شرایط منحصر به فردی می‌توانند ویزای کارآفرینی کشور آلمان را دریافت کنند. برای اخذ ویزای کارآفرینی کشور آلمان، اصلی‌ترین شروط عبارتند از:

وجود منفعت اقتصادی برای بیزینس مد نظر در اتحادیه اروپا، به این معنی که در ناحیه اطراف آلمان یا در اتحادیه اروپا، بیزینس مد نظر اشباع نشده باشد. فکر و طرح کارآفرین از نظر مالی تضمین شده باشد. برای کار و سرمایه‌گذاری در حیطه مد نظر، پیامدهای اقتصادی مثبتی وجود داشته باشد.

در صورتی که بیزینس شما سه شرط گفته شده داشته باشد، می‌توانید به کارآفرینی در کشور آلمان پرداخته و از این راه، اقامت این کشور را نیز اخذ نمایید. افزون بر مدیران ارشد، سهامداران نیز می‌توانند از این راه به کشور آلمان مهاجرت کنند.
در ادامه این مقاله طبق تازه‌ترین قوانین و اخبار مهاجرتی کشور آلمان، درباره اخذ ویزای کارآفرینی، شما را با شرایط، مدارک لازم و دیگر جزئیات آن آشنا می‌کنیم.

ویزای کارآفرینی در آلمان

ویزای کارآفرینی در آلمان

در صورتی که کارآفرین تمایل به تاسیس شعبه‌ای در کشور آلمان داشته باشد یا از کشوری خارج از اتحادیه اروپا، بخواهد بیزینس خود را در کشور آلمان آغاز کند، باید برای اخذ اقامت آلمان اقدام نماید تا از لحاظ قانونی بتواند فعالیت اقتصادی در این کشور داشته باشد. بیشتر افراد کارآفرین باید تقاضای خود اشتغالی خود را از راه کنسول‌های آلمان یا سفارت در کشور زادگاه خود ارائه نمایند.
فقط تعداد کمی از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا می‌توانند برای سفر به آلمان جهت بیزینس خود، بدون ویزا وارد کشور آلمان شوند همچون کانادا، استرالیا، آمریکا، اسرائیل- نیوزلند و کره جنوبی که حتی افراد مقیم این کشورها نیز برای زندگی و کار در کشور آلمان نیاز به اخذ اقامت قانونی آلمان دارند.

اقامت از راه کارآفرینی در کشور آلمان به دو شکل می‌باشد:

  • اقامت کوتاه مدت

کسانی که به طور متناوب در بازه‌های زمانی کوتاه (به طور تقریبی کمتر از سه ماه) در طول ۶ ماه به آلمان رفت و آمد دارند، باید ویزای بازرگانی مولتیپل دریافت کنند که می‌تواند بین ۶ ماه الی ۵ سال اعتبار داشته باشد.

  • اقامت بلند مدت

برای اقامت‌های طولانی مدت که شخص برای اشتغال خود در آلمان به آن نیاز دارد، ویزای ورود و به دنبال آن، بر اساس بند ۲۱ قانون مهاجرت، اخذ اقامت آلمان نیاز است. این قضیه افزون بر افراد کارآفرین، بیزینس‌های استارت آپ و بازرگانان تجاری، شامل مدیران اجرایی شرکت‌ها نیز می‌شوند. مدارک زیر باید به سازمان‌های صلاحیت دار در کشور آلمان ارائه گردند و پروسه تجاری و حقوقی اقامت در این سازمان‌ها تا اخذ اقامه برای کارآفرین پیگیری شود:

  • طرح بیزینس
  • فرم پر شده تقاضای اقامت آلمان
  • گواهی بیمه خدمات درمانی
  • ایده تامین مالی شرکت شامل صورت سود و زیان، میزان سرمایه لازم، طرح نقدینگی و طرح تامین مالی
  • رزومه کاری شامل تحصیلات و سوابق
  • یک صفحه چکیده از تمامی طرح بیزینس

شرایط اخذ ویزای کارآفرینی آلمان

کشور آلمان از جمله کشورهای پیشگام در عرصه جذب کارآفرین می‌باشد. این کشور بر اساس این که دارای اقتصادی بسیار پویا می‌باشد، به آن صورت به دنبال سرمایه‌گذاران نمی‌باشد ولی از فکرهای نوین و تازه در عرصه کارآفرینی استقبال می‌کند. کشور آلمان صنایع بزرگ و معروف داشته و پیشرفت‌های اقتصادی این کشور، قابل ملاحظه می‌باشد. در این مقاله ما سعی داریم ویزای کارآفرینی آلمان را مورد بررسی قرار داده و آن دسته از کسانی که دارای بیزینس پول ساز و اثرگذار هستند و کار آن‌ها به بستری جهت شکوفایی نیازمند است، کشور آلمان مقصدی بسیار مناسب برای این گروه از افراد کارآفرین است. ولی هر نوع سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در هر کشوری همچون اخذ ویزای کارآفرینی آلمان، شرایطی را دارد که تقاضا کنندگان باید از آن‌ها آگاهی کافی داشته باشند. کارآفرینی در کشور آلمان موجب بیشتر شدن سرمایه، به وجود آمدن فرصت‌های شغلی بیشتر و اخذ اقامت همیشگی و تابعیت آلمان می‌گردد.

شرایط لازم برای راه اندازی کسب و کار و کارآفرینی در آلمان

شرایط لازم برای راه اندازی کسب و کار و کارآفرینی در آلمان

همان گونه که اطلاع دارید، کشور آلمان یکی از قدرت‌های بزرگ اقتصادی در دنیا محسوب می‌شود. همچنین این کشور یک رهبر جهانی در قسمت‌های گوناگون صنعتی و فن آوری می‌باشد و سومین صادر کننده و وارد کننده بزرگ کالا در دنیا به حساب می‌آید. شیوه‌های گوناگونی برای مهاجرت به کشور آلمان وجود دارد که یکی از این راه‌ها، راه‌اندازی بیزینس در این کشور می‌باشد.

بیشتر کسانی که می‌خواهند به هر کشوری مهاجرت کنند، سعی می‌کنند تا از راه راه‌اندازی یک بیزینس در آن کشور اقامت خود را اخذ نمایند که از کشور آلمان می‌توان به عنوان یکی از کشورهای پرطرفدار نام برد. راه‌اندازی بیزینس در هر کشور قوانین، شرایط و انواع ویژه خود را دارد. به طور مثال تقاضا کنندگان به دو صورت می‌توانند در کشور آلمان بیزینس راه‌اندازی کنند.

بیزینس‌ها: خود اشتغالی، کسب و کار آزاد: شرکت و غیره از اشکال مختلف راه‌اندازی بیزینس در کشور آلمان به حساب می‌آیند.

کشور آلمان از جمله کشورهایی می‌باشد که ده‌ها هزار شغل را در خود گنجانده است، که این شغل‌ها در واقع بخش گسترده‌ای از برجستگی اقتصاد آلمان را در صحنه جهانی تشکیل داده است. همین طور در این کشور اغلب شغل‌های متوسط و کوچک به هم ربط دارند. برای راه اندازی بیزینس دو راه وجود دارد:

  • خود اشتغالی

اگر می‌خواهید در کشور آلمان از این راه کسب و کار راه بیندازید، باید پیش از هر چیزی آن را ثبت نمایید. این کار از طریق شهرداری و یا ادارات مربوط به شهر محل سکونت تقاضا کننده یا در اتاق بازرگانی کشور آلمان صورت خواهد گرفت.

بنابراین خوب است که شخص اقامت آلمان را اخذ نموده باشد تا بتواند به آسانی برای خود اشتغالی اقدام نماید. اگر این گونه نباشد شخص در این راه با مشکل روبرو خواهد شد. با رعایت کردن موارد زیر می‌توانید برای خود اشتغالی در کشور آلمان اقدام نمایید:

  • تمایل یا درخواست ناحیه‌ای برای بیزینس شما اعلام شود.
  • اجرای بیزینس خود را با سرمایه شخصی اجرا کنید.
  • پیش بینی شود که بیزینس شما در کشور آلمان تاثیر مثبتی در اقتصاد داشته باشد.

حداکثر شرایط سنی برای اقدام به راه‌اندازی بیزینس کار در آلمان خوب است کمتر از ۴۵ سال باشد. اگر بیشتر از ۴۵ سال سن دارید، این ویزا تنها در صورتی صادر می‌گردد که بتوانید مدارک بسنده برای مضرات بازنشستگی خود را به دولت آلمان بدهید. ارزیابی این طرح وابسته به میزان سرمایه‌گذاری سرمایه، تجربه کارآفرینی فرد خارجی، نوآورانه و خلاقانه بودن تجارت، اثرات بر وضعیت اشتغال و آموزش و کمک به تحقیقات و نوآوری دارند. خوب است قبل از اقدام برای راه‌اندازی بیزینس در کشور آلمان از راه خود اشتغالی، اقامت این کشور را اخذ نموده باشید.

  • راه اندازی کسب و کار آزاد:

شغل‌های بیشتری در کشور آلمان به عنوان مشاغل آزاد یا لیبرال شناخته شده‌اند که در صورتی که در یکی از این شغل‌ها مشغول به کار شوید، می‌توانید تحت عنوان فریلنسر یا بیزینس آزاد شناخته شوید. ویزای فریلنسری آلمان از این طریق می توانید دریافت کنید.

مشاغل مربوط به فناوری اطلاعات

مشاغل پزشکی همچون دکتر سلامت

مشاغل فنی یا علمی همچون مهندس

مشاغل مشاوره‌ای در حقوق، مالیات یا اقتصاد مشاغل آموزشی همچون پرستار کودک

حداکثر یک ماه بعد از ثبت هر نوع فعالیتی، از طرف اداره مالیات تعیین می‌گردد که حیطه کاری انتخاب شده آزاد به حساب می‌آید یا تجاری. برای برخی از شغل‌ها، تقاضا کننده‌ها ناچار هستند که مدارکی از مدارک ویژه و مدارک شغلی خود را تحویل دهند.

مدارک مورد نیاز جهت کارآفرینی در آلمان

برای رسیدن به اهداف کارآفرینی و اجرای کارآفرینی خود باید در ابتدای کار گام‌های استواری برداشته شود و اولین گام نیز تحویل مدارک معتبر و قوی می‌باشد. اگه یکی از این مدارک ناقص باشد، در این مسیر به مشکل برخورد خواهید کرد. اگر کسب و کار پلنی که شما برای کارآفرینی خود ارائه می‌کنید، قوی باشد و تاثیرات مثبتی بر اقتصاد کشور آلمان بگذارد، طرح توجیهی شما برای قبولی، شانس بیشتری خواهد داشت. فهرستی از مدارک اولیه برای ارائه کارآفرینی و طرح به شرح زیر می‌باشد:

  • سوابق و رزومه کاری
  • ارائه یک کسب و کار پلن قوی و با اعتبار
  • پاسپورت معتبر
  • فرم تکمیل شده تقاضا بابت بیزینس پلن
  • برای سنین بالای ۴۰ سال، گواهی امکان اشتغال
  • سوابق و رزومه تحصیلی

ایده‌های موفق کارآفرینی در آلمان

کشور آلمان یکی از مکان‌های جذاب برای افراد کارآفرین می‌باشد و ایجاد فکرهای موفق کارآفرینی در کشور آلمان با توجه به حمایت دولتی، بستر تحقیقاتی و بازارهای پویا می‌تواند بسیار گیرا باشد.

تمرکز بر نوآوری و فناوری، یکی از فکرهای موفق کارآفرینی در کشور آلمان می‌باشد. اکثر شرکت‌ها در کشور آلمان در زمینه‌های بهداشت، فناوری بالا، اتوماسیون و انرژی تجدید پذیر فعالیت می‌کنند. با نگرش به تمرکز بر توسعه تحقیق و فناوری و توسعه، در آلمان محیطی مناسب برای تولید فکر‌های خلاقانه و موفق وجود دارد.

یک فکر دیگر می‌تواند به کار بردن منابع طبیعی محلی باشد. در کشور آلمان، حمایت از پایداری محیط زیست و انرژی تجدید پذیر اهمیت بسزایی دارد. ایجاد بیزینس‌هایی که از منابع طبیعی محلی همچون خورشید، باد و بیوگاز استفاده می‌کنند، می‌تواند به عنوان یک فکر خلاقانه کارآفرینی در نظر گرفته شود.

در زمینه خدمات نیز، ارائه خدمات جوامع مهاجران و توسعه بیزینس‌های مرتبط با فرهنگ‌های گوناگون، می‌تواند به عنوان یک فکر خلاقانه مطرح گردد. با نگرش به تنوع بالای جوامع در کشور آلمان، ایجاد بیزینس‌ها و خدماتی که به نیازهای این جوامع پاسخ می‌دهند، می‌تواند بازار وسیعی را به وجود آورد. نکته اصلی این می‌باشد که هر بیزینسی، باید بر مبنای شناخت عمیق از بازار، تحقیق کارآفرینانه و نیازهای مصرف کنندگان ارائه گردد. همین طور به کار بردن منابع حمایتی و مشاوره‌های تجاری و مالی می‌تواند کمک بیشتری برای دست یافتن به موفقیت باشد.

نحوه ارائه بیزینس پلن برای کارآفرینی در آلمان

در حالت کلی در اقدام برای کارآفرینی، ارائه یک کسب و کار پلن واضح و بهتر از بیزینسی که قصد انجام آن را دارید، شانس قبولی شما را بیشتر می‌کند. به همین خاطر در بحث کارآفرینی در کشور آلمان نیز این کار صادق است. چرا که کسب و کار پلن خود نشان دهنده هدف شما از کارآفرینی و ثبت شرکت شما می‌باشد. ارائه یک کسب و کار پلن سخت و ناسازگار نشان دهنده قدرت شما نمی‌باشد و نیازی به ارائه این گونه بیزینس پلی نیست. یک کسب و کار پلن خوب ویژگی‌های زیر را دارد:

  • نوع محصول و خدمات آن
  • شیوه فروش و بازاریابی محصول
  • رقیب‌های کارآفرینی شما
  • هدف از این کار و مسئولیت کلی این بیزینس
  • میزان هزینه‌ها، درآمد، سودها و زیان‌ها
  • میزان سرمایه
  • قیمت هر محصول برای خرید یا فروش
  • تعیین کردن بازار هدف
  • نتیجه کلی
  • طبقه‌بندی کارمندان بر اساس گروه‌های کاری

مزایای کارآفرینی در آلمان

مزایای کارآفرینی در آلمان

کارآفرینی در کشور آلمان برای کسانی که می‌خواهند به این کشور مهاجرت کنند، بسیار پر اهمیت است. کارآفرینی در کشور آلمان و مزیت‌های آن از زوایای گوناگون قابل بررسی است. در قسمت پایین به چند مورد از مزیت‌های کارآفرینی در کشور آلمان اشاره می‌کنیم:

  • سرمایه‌گذاری در یکی از کشورهای عضو شنگن موجب سرمایه‌گذاری در اتحادیه اروپا می‌گردد.
  • کسب وام‌های کم بهره البته با دارا بودن طرح توجیهی مناسب
  • اقتصاد پایدار و رو به رشد کشور آلمان
  • ایجاد بستر کاری بهتر برای نیروی کار حرفه‌ای و تازه

نکته‌ای که اهمیت بیشتری دارد این است که، کسانی که می‌خواهند در کشور آلمان کارآفرینی کنند، باید طرح توجیهی مناسب و سودآوری ارائه نمایند که به منابع کشور آلمان کمک قابل ملاحظه‌ای کند.

کارآفرینی در آلمان چه ویژگی‌هایی دارد؟

بر اساس قوانین کشور آلمان، هر فردی می‌تواند دارای بیزینس و شرکت در این کشور باشد. اگر مدیر اجرایی این شرکت اقامت نداشته باشد، باید برای کسب اقامت در این کشور اقدام نماید. همین طور اگر سهامداران شرکت بخواهند در این کشور حضور داشته باشند و فعالیت‌های اجرایی که بیشتر از سه ماه طول می‌کشد را انجام دهند، باید اقامت این کشور را بگیرند. لازم به ذکر است این نوع اقامت با اقامت کاریابی فرق دارد. اقامت در سه شکل به فرد کارآفرین داده می‌شود:

  • پیامدهای مثبت اقتصادی برای بیزینس و سرمایه‌گذاری مد نظر وجود داشته باشد.
  • منفعت اقتصادی برای بیزینس مد نظر در ناحیه وجود داشته باشد یعنی در آن ناحیه بیزینس مورد نظر اشباع نشده باشد.
  • تامین مالی بیزینس کارآفرین تضمین گردیده باشد.

شاخص‌های تاثیرگذار بر میزان کارآفرینی در آلمان

شاخص‌های تاثیرگذار بر میزان کارآفرینی در آلمان

شاخص‌های موثر بر میزان کارآفرینی در کشور آلمان می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • نرخ مالیات

کشور آلمان مشوق‌های مالیاتی بیشتری ارائه می‌دهد، ولی قوانین مالیاتی این کشور سخت تر می‌باشد. بنابراین لازم است تا منابع و زمان قابل ملاحظه‌ای را برای برآورده ساختن الزامات مالیاتی کشور آلمان اختصاص دهید. بیزینس‌ها باید سالانه ۹ مالیات پرداخت نمایند که در حالت متوسط به ۲۱۸ ساعت زمان تجاری احتیاج دارند. افزون بر مالیات‌ها، سهم پرداخت‌های تامین اجتماعی را نیز باید در نظر گرفت.

پرداخت مالیات بر درآمد شرکت‌ها و مالیات بر ارزش افزوده نیز می‌تواند بسیار محدود کننده زمان باشد. بنابراین ۱۴ مالیات گوناگون وجود دارد که ممکن است از طریق شغل‌های فعال در کشور آلمان قابل پرداخت باشند. ولی با این همه، نرخ مالیات در کشور آلمان در سال‌های گذشته ثابت مانده و به طور تقریبی ۳۰ درصد می‌باشد. درباره مالیات در آلمان می توانید بیشتر بخوانید.

  • نرخ تورم

در حالت کلی، با بیشتر شدن نرخ تورم، قدرت خرید کمتر می‌شود. شاخص قیمت مصرف کننده برای کشور آلمان در اکتبر ۲۰۲۲، ۱۲۲.۲ بوده و نرخ تورم سالانه ۱۰.۴ است. همین طور تورم از سپتامبر ۲۰۲۲ تا اکتبر ۲۰۲۲، ۰.۹ درصد بوده است.

  • تولید ناخالص داخلی

اقتصاد کشور آلمان تنها یکی از بزرگترین اقتصادهای دنیا نمی‌باشد، بلکه بزرگترین اقتصاد اروپا نیز است و پیش بینی می‌گردد، این کشور تا سال ۲۰۳۰ در بین کشورهایی با بیشترین تولید ناخالص داخلی واقع گردد. در سال ۲۰۲۱، تولید ناخالص داخلی کشور آلمان به ۳۵۷۰.۶۲ میلیارد یورو رسید و در بین ۵ کشور پیشرو در رتبه‌بندی تولید ناخالص داخلی دنیا جای گرفت. طبق مدل‌های کلان دنیا و انتظارات تحلیلگران پیش بینی می‌شود تولید ناخالص داخلی کشور آلمان تا پایان سال ۲۰۲۲، به ۴ هزار میلیارد دلار برسد. همین طور انتظار می‌رود تولید ناخالص داخلی کشور آلمان در سال ۲۰۲۳ به طور تقریبی ۳۸۹۰ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۴ به ۴۱۲۰ میلیارد دلار برسد.

  • حمایت از سرمایه‌گذاران

 بانک جهانی و FIC، آلمان را از نظر قدرت حمایت از سرمایه‌گذاران در رده ۱۰۰ قرار داده‌اند. همین طور قانون تقویت حمایت از بهبود عملکرد بازار سرمایه و سرمایه‌گذار که در سال ۲۰۱۱ امضا شد، نظارت و مقررات موثری بر بازارها ایجاد نمود.

  • سن

آیا عملکرد‌های کارآفرینی در آلمان به سن بستگی دارد؟

در کشور آلمان برای کارآفرینی محدودیت سنی وجود ندارد، تنها اگر فرد بالای ۴۵ سال سن داشته باشد، باید برنامه‌های خود را برای بازنشستگی اعلام نماید.

  • نرخ بیکاری

کشور آلمان جزء کشورهایی می‌باشد که موقعیت‌های خالی بیشتری در عرصه‌های گوناگون شغلی دارد که این موقعیت‌ها از طریق خارجی‌ها می‌توانند پر گردند. چرا که نرخ بیکاری در این کشور پایین می‌باشد.

تفاوت ویزای استارتاپ آلمان با ویزای کارآفرینی آلمان در چیست؟

کسانی که می‌خواهند ویزای استارت آپ آلمان را دریافت نمایند، باید در ابتدا از فرق بین ویزای استارتاپ و ویزای کارآفرینی کشور آلمان اطلاعات کسب کنند. لازم به ذکر است هر دو ویزای گفته شده از نوع کارآفرینی جهت ایجاد بیزینس در کشور آلمان می‌باشند و هر دو نوع ویزا به بیزینس پلن نیاز داشته و یا به عبارتی طرح تجاری می‌باشند. در ویزای استارتاپ آلمان تقاضا کننده باید طرح تجاری ارائه دهد که فکر آن کاملاً خلاقانه و ابتکارانه باشد و فرد دیگری در گذشته آن را مطرح نکرده باشد. ولی در ویزای کارآفرینی آلمان تقاضاکننده باید کسب و کار پلنی را ارائه دهد که در عرصه ایده ارائه گردیده دارای پیشینه مدیریت باشد. بنابراین برعکس ویزای استارتاپ ویزای کارآفرینی کشور آلمان به ایده جدید احتیاجی ندارد. بنابراین کسانی که می‌خواهند در کشور آلمان بیزینس جدید ایجاد کنند، باید فرایند طراحی کسب و کار پلن را به دست شرکت‌ها و افراد با تجربه در این عرصه بسپارند و از تجربه‌های آن‌ها در نوشتن طرح تجاری بهره‌مند شوند تا بتوانند به هدف خود دست یابند.

کارآفرینی در آلمان از طریق ثبت شرکت

بهترین شیوه درباره سرمایه‌گذاری در کشور آلمان از راه ثبت شرکت در آلمان است که خود یک نوع کارآفرینی به حساب می‌آید. البته اقدام از این راه، مبانی و شیوه‌های منحصر به فرد خود را دارد که فرد باید از آن اطلاع داشته باشد.
به طور مثال شرایط اولیه کارآفرینی از راه ثبت شرکت در کشور آلمان، داشتن سرمایه ۲۵ هزار یورو است. این مبلغ به دو قسمت تقسیم می‌شود که یک قسمت آن در بانک قرار گرفته و قسمت دیگر در حساب شرکت. بنابراین شرط اصلی داشتن حساب بانکی در کشور آلمان می‌باشد که باید حتماً از قبل اقامت این کشور را گرفته باشید.
البته یکی از خوبی‌های ثبت شرکت در این کشور نیاز نداشتن به بیزینس پلن می‌باشد چون کافی است این کسب و کار پلن دارای توجیه اقتصادی خوب و سودآوری باشد. پس مراحل ثبت شرکت در کشور آلمان به صورت زیر می‌باشند:

  • ثبت اسناد مربوط به اداره ثبت شرکت‌های کشور آلمان
  • تهیه اساس نامه
  • برگزیدن اسمی برای شرکت و اخذ تاییدیه اسم
  • افتتاح حساب بانکی برای شرکت به عنوان شخص حقوقی
  • ثبت نام جهت مالیات
  • اعلامیه صادر شده از طرف اداره امور اقتصادی و تجاری
  • ثبت نام کارمندان

دریافت اقامت از طریق کارآفرینی در آلمان

بر اساس قوانینی که در کشور آلمان وجود دارد، کسانی که در خارج از کشور آلمان هستند و می‌خواهند از طریق کارآفرینی به آلمان مهاجرت کنند، با داشتن پلنی مناسب و مورد تایید دولت فدرال آلمان با یک سرمایه‌گذاری در کشور آلمان، در ابتدا اقامت موقتی آلمان و بعد از آن به مرور زمان و رونق بیزینس به اقامت دائم این کشور خواهند رسید. اقامت از راه کارآفرینی در آلمان به عنوان سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید. تقاضا کنندگان راه‌اندازی کسب و کار در آلمان می‌توانند از راه خرید شرکت در آلمان یا ثبت شرکت در این کشور، نسبت به راه‌اندازی کسب و کار خود در آلمان اقدام کنند.

انواع اقامت در آلمان از طریق کارآفرینی

شما از راه کارآفرینی در کشور آلمان می‌توانید دو نوع اقامت دریافت کنید که شامل اقامت بلند مدت و کوتاه مدت می‌شود. این دو نوع اقامت با یکدیگر فرق دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت تا شما بیشتر در این باره اطلاعات کسب کنید.

  • اقامت کوتاه مدت از راه کارآفرینی

موقعی که شما در بازه زمانی کوتاه به کشور آلمان سفر داشته باشید، می‌توانید برای دریافت ویزای بازرگانی مولتیپل یا ویزای کوتاه مدت اقدام نمایید. البته باید توجه کنید که بازه زمانی کوتاه به این معنی می‌باشد که در مدت ۶ ماه حداقل سه بار به این کشور سفر کنید و هدف شما از سفر به این کشور، تنها کار کردن باشد. با دریافت ویزای مولتیپل شما می‌توانید به مدت ۶ ماه تا ۵ سال در کشور آلمان اقامت داشته باشید.

  • اقامت بلند مدت از راه کارآفرینی در کشور آلمان

نوع دیگر اقامت از راه کارآفرینی، اقامت بلند مدت می‌باشد. موقعی که تقاضا کننده بخواهد برای مدت زمان طولانی در کشور آلمان اقامت داشته باشد، باید ویزای residence visa type D تقاضا دهد. دریافت این ویزا به فرد کمک می‌کند تا بتواند راحت‌تر در این کشور فعالیت داشته باشد. این ویزا معمولا برای افراد کارآفرین، بازرگانان تجاری، استارتاپ‌ها و مدیران اجرایی شرکت‌های گوناگون صادر می‌گردد. برای اخذ این ویزا میبایست یک کسب و کار پلن مناسب داشته باشید و دولت آلمان را متقاعد کنید که می‌توانید به کسب درآمد بپردازید.

سوالات درباره کارآفرینی در آلمان

آیا برای کارآفرینی در کشور آلمان نیاز به سرمایه زیادی داریم؟

باید بگوییم که این مسئله به نوع کسب و کار شما بستگی دارد؛ اما اغلب برای کارآفرینی نیاز به سرمایه گذار خواهید داشت.

آیا برای کارآفرینی نیاز به مدرک دانشگاهی است؟

داشتن مدرک دانشگاهی نوعی امتیاز برای شما محسوب می‌شود و به میزان زیادی روی پذیرفته شدن اقامت شما تأثیرگذار خواهد بود.

در بیزینس پلن به چه مواردی باید اشاره شود؟

دقت داشته باشید که بیزینس پلن شما باید تأثیر گذار باشد. پس سعی کنید در آن به بررسی مواردی همچون نحوه تأمین سرمایه، هدف شما از کار، نوع خدمات و محصولات و… بپردازید.

آیا امکان دریافت اقامت اعضای خانواده از طریق ویزای کارآفرینی آلمان وجود دارد؟

بله، اعضای خانواده کارآفرینان ( شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال) می توانند برای ویزای کارآفرینی در آلمان درخواست دهند.

ویزای کارآفرینی آلمان در ابتدا برای چند سال صادر می شود؟

ویزا کارآفرینی آلمان سه ساله است که در صورت برآورده کردن الزامات کسب و کار در آلمان قابل تمدید است.

milani
milani
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *