فراهانی

شرایط ثبت شرکت در آلمان

آلمان با اقتصاد قوی و موقعیت استراتژیک خود در اروپا، زمینه مساعدی را برای کارآفرینان و صاحبان کسب‌وکارها فراهم می‌کند. یکی از راه های ورود به این بازار جذاب، ثبت شرکت است. اگر قصد دارید از این بازار پویا استفاده کنید، درک شرایط ثبت شرکت در آلمان ضروری است. در این مقاله راهنمای جامعی در این مورد ارائه خواهیم داد که به شما کمک می کند تا در آلمان بیزینس خود را ثبت و شروع به کار کنید.

شرایط ثبت شرکت در آلمان چیست؟

اساسنامه

اولین شرایط ثبت شرکت در آلمان، تهیه بیزنس پلن و سپس پیش نویس اساسنامه (AoA) است. همه شرکت ها باید AoA داشته باشند. پس از تهیه پیش نویس، سایر مدارک همراه مانند کپی پاسپورت، نمونه امضا، حساب بانکی محلی، فرم ثبت شرکت و غیره باید جمع آوری شود.

حداقل سرمایه مورد نیاز

باید شما بتوانید براساس نوع شرکتی که قصد تاسیس آن را دارید، حداثل سرمایه مورد نیاز را تامین کنید.

مدیر و سهامدار

یکی از شرایط ثبت شرکت در آلمان، مشخص کردن مدیر و سهامداران می باشد. برای تاسیس شرکت در آلمان باید حداقل یک سهامدار وجود داشته باشد. سهامدار می تواند یک نهاد شرکتی یا شخصی باشد. حداقل مدیر برای تاسیس یک شرکت یک مدیر از هر ملیتی است. مدیر می تواند یک نهاد شرکتی یا یک فرد باشد. سهامدار و مدیر نیز می توانند یک فرد از هر ملیتی باشند.

آدرس محلی

باید آدرس دفتر فیزیکی شرکت وجود داشته باشد. یک کارآفرین باید قبل از درخواست ثبت شرکت، یک آدرس فیزیکی ثبت شده در آلمان برای انجام تجارت داشته باشد.

حساب بانکی

همچنین کارآفرین باید یک حساب بانکی شرکت در آلمان باز کند. کارآفرین باید هنگام درخواست ثبت نام، جزئیات حساب بانکی شرکت را ارائه کند. مدیر یا نماینده شرکت باید برای افتتاح حساب بانکی به آلمان سفر کند.

مزایای ثبت شرکت در آلمان چیست؟

1. موقعیت و دسترسی عالی به بازار اروپا

موقعیت استراتژیک آلمان در اروپا، آن را به یک مرکز ایده آل برای کسب و کارهایی که بازار اروپا را هدف قرار می دهند، تبدیل می کند. شرکت‌های آلمانی بدون محدودیت‌های گمرکی و با حداقل محدودیت‌های نظارتی مستقیماً به بیش از 500 میلیون مصرف‌کننده در اتحادیه اروپا دسترسی دارند. علاوه بر این، روابط نزدیک اقتصادی با سایر کشورهای اروپایی، آلمان را به یک حلقه مهم در زنجیره تامین برای بسیاری از صنایع تبدیل کرده است.

2. ثبات اقتصادی

آلمان یکی از باثبات ترین سیستم های اقتصادی در جهان است که آن را به مکانی جذاب برای انجام تجارت تبدیل کرده است. بزرگترین اقتصاد در اروپا، رشد پایدار، تورم پایین، زیرساخت بانکی قابل اعتماد، مقررات قانونی شفاف و شرایط قابل پیش بینی بازار، ریسک تجارت را برای سرمایه گذاران کاهش می دهد.

3. سیستم مالیاتی مطلوب

آلمان سیستم مالیاتی مطلوبی را ارائه می دهد که موجب جذابیت تجارت در کشور می شود. مشوق ها و کسرهای مالیاتی برای شرکت هایی که در تحقیق، توسعه یا فناوری های جدید سرمایه گذاری می کنند، در نظر گرفته می شود.

4. توسعه بخش های نوآوری و فناوری پیشرفته

آلمان پیشرو در نوآوری و فناوری های جدید، به ویژه در صنایعی مانند خودرو، فناوری اطلاعات و مهندسی است. سرمایه گذاری درتحقیق و توسعه با ارزش قلمداد می شود و شرکت هایی که فناوری ها و راه حل های جدید را اجرا می کنند، حمایت می شوند.

5. نیروی کار بسیار ماهر

دارا بودن سیستم آموزشی قوی منجر به آموزش نیروی کار ماهر شده است که دسترسی کسب و کارها به کارکنانی که هم دانش عمیق و هم تجربه عملی دارند را تضمین می کند.

6. مشوق های سرمایه گذاری و حمایت از استارتاپ ها

آلمان مشوق‌های سرمایه‌گذاری و برنامه‌های حمایتی مختلفی را برای استارت‌آپ‌ها ارائه می‌کند و حمایت همه جانبه ای از سرمایه‌گذاران جدید ارائه می دهد.

نحوه ثبت شرکت در آلمان

مرحله 1: انتخاب نوع شرکت مناسب

شما برای ورود به بازار آلمان باید ابتدا انواع شرکت ها از جمله GmbH، AG و UGرا بشناسید و براساس شرایط خود نوع شرکت مناسب را انتخاب نمایید. هر نوع شرکت دارای ساختار منحصر بفرد، سطوح مسئولیتی متفاوت، سرمایه مورد نیاز و ساختار مدیریتی خاصی است.

مرحله 2: تهیه یک طرح تجاری دقیق

اگر قصد راه اندازی یک کسب و کار در آلمان را دارید باید دقیقاً بدانید که طرح شما شامل چه جزئیاتی است. داشتن یک بیزنس پلن خوب و دقیق در موفقیت کار شما مهم است، باید اهداف کسب و کار، تجزیه و تحلیل بازار، پیش بینی های مالی و استراتژی های رشد شرکت را در آن به تفصیل بیان کنید.

 همین طور داشتن طرح کسب و کار یکی از شرایط ثبت شرکت در آلمان است.

مرحله 3: داشتن فضای فیزیکی کسب و کار

از شرایط ثبت شرکت در آلمان داشتن آدرس دفتر ثبت شده است. این آدرس محل رسمی کسب و کار شما خواهد بود و برای اهداف قانونی و اداری ضروری است. مکانی را انتخاب کنید که با نیازهای کسب و کار و بازار هدف شما هماهنگ باشد.

مرحله 4: ثبت اسناد رسمی

اسناد شرکت مانند اساسنامه نیاز به تایید محضری دارند. این مرحله طبق قانون ثبت شرکت درآلمان، اجباری است و تأسیس قانونی شرکت شما را تضمین می کند.

مرحله 5: ثبت نام در ثبت تجاری

مرحله مهم بعدی ثبت شرکت خود در ثبت تجاری محلی (Handelsregister) است که به معنای ارائه اسناد محضری و سایر مدارک لازم است. تنها در صورت ثبت نام موفقیت آمیز در اداره ثبت تجاری محلی است که شرکت شما از نظر قانونی در آلمان به رسمیت شناخته می شود.

مرحله 6: افتتاح حساب بانکی برای شرکت

قبل از ثبت شرکت خود، باید یک حساب بانکی شرکتی در آلمان باز کنید. سرمایه اولیه سهام، طبق فرم قانونی انتخابی شما، باید به این حساب واریز شود.

مرحله 7: ثبت نام در اداره مالیات

اگر فعالیت های تجاری شما نیاز به پرداخت مالیات (Umsatzsteuer) دارد، باید در اداره مالیات محلی ثبت نام کنید. این مسئله برای رعایت قانون مالیات ضروری است و یکی از شرایط ثبت شرکت در آلمان و انجام تجارت در آلمان است.

مرحله 8: مطابقت با قوانین تجاری آلمان

قانون تجارت آلمان (Handelsgesetzbuch) چارچوب نظارتی را برای عملیات تجاری در آلمان تعیین می کند. مطمئن شوید که این قانون را یه خصوص برای عملیات قانونی و مالی از جمله حسابداری، گزارش دهی مالی و حسابرسی رعایت کنید.

مرحله 9: استخدام کارمندان و راه اندازی سیستم های حقوق و دستمزد

هنگام استخدام کارمندان، باید قوانین استخدامی آلمان را رعایت کنید، یعنی تهیه پیش نویس قراردادهای کاری، راه اندازی سیستم های حقوق و دستمزد و اطمینان از انطباق با استانداردهای کاری و الزامات بیمه تامین اجتماعی.

شرایط ثبت شرکت در آلمان: مدارک لازم

کارآفرینانی که مایل به تاسیس شرکت در آلمان هستند باید مدارک زیر را برای شروع فرآیند ثبت تهیه کنند:

آدرس دفتر محلی ثبت شده شرکت.

اساسنامه شرکت.

کپی گذرنامه و مدارک شناسایی مدیران و سهامداران.

تکمیل فرم های مربوطه.

صورت‌حساب‌های بانکی اخیر، صورت‌حساب‌های آب و برق یا صورت‌حساب‌های کارت اعتباری حاوی آدرس و نام محل سکونت مدیران و سهامداران.

سندی که ساختار هیئت مدیره را نشان می دهد.

ویزای مدیر، در صورت خارجی بودن.

مصوبه هیئت مدیره حاوی جزئیات تشکیل شعبه یا شرکت فرعی که یک مدیر مجاز را در صورت وجود معرفی می کند.

گواهی مبنی بر واریز سرمایه مورد نیاز در بانک در صورت وجود.

هر گونه اطلاعات دیگری که توسط سردفتر درخواست شود.

انواع شرکت ها در آلمان

قبل از پرداختن به هزینه های ثبت شرکت در آلمان، نگاهی به اشکال مختلف حقوقی موجود بیندازید. انتخاب ساختار قانونی مناسب برای کسب و کارتان بسیار مهم است زیرا بر تعهدات قانونی، بدهی های مالیاتی و مدیریت کلی شما تأثیر می گذارد.

فرم حقوقیجزئیات
مالکیت انحصاری (Einzelunternehmen) ساده ترین شکل ساختار کسب و کار، تحت مالکیت و اداره یک فرد.مسئولیت: مسئولیت شخصی نامحدود برای کلیه بدهی ها و تعهدات تجاری. سرمایه مورد نیاز: ندارد مناسب برای: فریلنسرها، صاحبان مشاغل کوچک و تاجران انحصاری.
شراکت حرفه ای (Personengesellschaft) کسب و کاری که توسط دو یا چند نفر به اشتراک گذاشته می شود و مسئولیت های مدیریتی را به اشتراک می گذارند.مسئولیت: OHG: مسئولیت شخصی نامحدود. KG: شریک عمومی دارای مسئولیت نامحدود است، شرکای با مسئولیت محدود به سرمایه گذاری خود مسئولیت دارند. سرمایه مورد نیاز: ندارد مناسب برای: کسب‌وکارهایی با چندین مالک که مسئولیت‌های مدیریتی را به اشتراک می‌گذارند.
شرکت با مسئولیت محدود (GmbH) برای شرکت های کوچک و متوسط، مسئولیت شرکت محدود به دارایی های آن است.مسئولیت: مسئولیت سهامداران محدود به سهم سرمایه آنهاست. سرمایه مورد نیاز: حداقل سرمایه 25000 یورو مناسب برای: مشاغلی که به دنبال مسئولیت محدود و ساختار رسمی هستند.
شرکت کارآفرینی (UG) شکل ساده شده GmbH با سرمایه مورد نیاز کمتر، همچنین به عنوان “Mini-GmbH” شناخته می شود.مسئولیت: محدود به دارایی های شرکت. سرمایه مورد نیاز: حداقل سرمایه سهام 1 یورو مناسب برای: استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک که خواهان مزایای GmbH با سرمایه اولیه کمتر هستند.
شرکت سهامی عام (AG) ساختار پیچیده و رسمی مناسب برای مشاغل و شرکت های بزرگتر.مسئولیت: محدود به دارایی های شرکت. سرمایه مورد نیاز: حداقل سرمایه 50000 یورو مناسب برای: کسب‌وکارهای بزرگ، به‌ویژه آن‌هایی که قصد دارند عمومی شوند یا سرمایه‌گذاری قابل توجهی را جذب کنند.

هزینه ثبت شرکت در آلمان چقدر است؟

هزینه ثبت شرکت در آلمان تا حد زیادی به فرم حقوقی انتخابی شما و الزامات آن بستگی دارد. در اینجا به تفکیک هزینه های معمول برای هر نوع آورده شده است:

هزینه ثبت شرکت مالکیت انحصاری حدود 20 یورو برای مجوز تجارت (Gewerbeschein).

هزینه ثبت شرکت شراکت حرفه ای حدود 20 تا 50 یورو برای مجوز تجارت.

هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود (GmbH) حدودا 400 یورو و سرمایه مورد نیاز:حداقل 25000 یورو.

هزینه ثبت شرکت کارآفرینی (UG) حدود 400 یورو و سرمایه مورد نیاز حداقل 1 یورو.

هزینه ثبت شرکت سهامی عام (AG) حدود 500-700 یورو و سرمایه مورد نیاز حداقل 50000 یورو.

هزینه های اضافی برای ثبت شرکت می تواند شامل هزینه های حقوقی و مشاوره، هزینه های افتتاح حساب بانکی، هزینه های مربوط به اخذ مجوزها، تنظیم قرارداد و هزینه های احتمالی سردفتری است. برای شرکت هایی با ساختار ساده‌تر معمولاً کمتر است و برای شرکت هایی مانند سهامی عام به دلیل نیازهای پیچیده‌تر، بالاتر است.

دریافت اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت

شما می توانید بعد از طی کردن تمام مراحل ثبت شرکت برای اخذ اقامت آلمان اقدام کنید، در ابتدا می توانید اقامت موقت 3 تا 5 ساله آلمان را دریافت کنید. اگر بتوانید در طول سه سال اول فعالیت خود در آلمان به یک شرکت موفق تبدیل شوید بنحوی که در اقتصاد آلمان تاثیر مثبتی داشته باشید و بتوانید به خوبی هزینه های زندگی خود و خانواده تان را در آلمان تامین نمایید، می توانید برای اقامت دائم آلمان از طریق ثبت شرکت اقدام نمایید.

جمع بندی

اگر به دنبال اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری هستید، مطمئناً ثبت شرکت در آلمان یکی از بهترین راه‌هاست. در این مقاله سعی کردیم که نحوه و شرایط ثبت شرکت در آلمان را به صورت خلاصه بررسی کنیم. با دنبال کردن دقیق هر مرحله، کسب و کار شما می تواند با موفقیت در بازار آلمان شروع به کار و رشد کند. ما در گروه مشاوران فراهانی در کل فرآیند از مشتریان خود پشتیبانی می کنیم و از طریق ثبت شرکت در آلمان، شما را تا اخذ اقامت آلمان یاری می کنیم.

پرسش های متداول:

حداقل سرمایه گذاری در آلمان برای دریافت اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت چقدر است؟

یکی از بهترین روش ها برای سرمایه گذاری در آلمان و اخذ اقامت آلمان ثبت شرکت GmbHمی باشد که حداقل به سرمایه 25000 یورو نیاز دارد.

معایب ثبت شرکت در آلمان چیست؟

از جمله معایبی که ثبت شرکت در آلمان دارد می توان به پیچیده بودن روند ثبت شرکت در آلمان، سخت بودن زبان آلمانی، پیچیده بودن قوانین مالیاتی و مالیات بالا، الزام به داشتن آدرس فیزیکی و نیاز به ارائه مدارک مبنی بر فعالیت تجاری و اقتصادی اشاره کرد.

elel
elel
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *