کم بودن و در بعضی موارد رایگان بودن هزینه تحصیل در کشور آلمان یکی از مواردی میباشد که تقاضا کنندگان میل بیشتری به تحصیل پزشکی در آلمان دارند. احتمال بیشتر اقامت در آلمان نیز یکی از خصوصیاتی میباشد که موجب شده است هر سال تقاضا کنندگان بیشتری از کل دنیا به این کشور بیایند. این مقاله در مورد تحصیل پزشکی در آلمان میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، ما را تا پایان مقاله همراهی کنید.
آشنایی با تحصیل پزشکی در آلمان
به طور تقریبی ۴۳ دانشگاه پزشکی در آلمان وجود دارند که از این تعداد ۳۲ دانشگاه، جایگاه مناسبی در رتبهبندی برترین دانشگاههای پزشکی دنیا قرار گرفتهاند. همه این دانشگاههای پزشکی زیر نظر قوانین پزشکی فدرال آلمان فعالیت میکنند، بنابراین مراحل تحصیل و ساختار آموزشی این رشته در کل دانشگاههای آلمان یکسان میباشند. تحصیل پزشکی در کشور آلمان حداقل ۶ سال و ۳ ماه زمان میبرد و پس از اتمام این دوره دانشجویان باید در آزمون صلاحیت پزشکی شرکت نموده و قبول شوند تا گواهی حرفهای پزشکی را اخذ کنند.
مراحل تحصیل پزشکی در آلمان
برای تحصیل پزشکی در آلمان ۴ مرحله وجود دارد که در این قسمت به طور مختصر در مورد هر کدام توضیح داده ایم:
- مرحله اول
مرحله پیش از دوره کلینیکال. مدت زمان این دوره ۴ ترم تحصیلی یا دو سال میباشد و دانشجویان طی این دوره با اصول اولیه علوم پزشکی آشنا میشوند و پس از پایان این دوره باید در امتحان این مرحله قبول شوند.
- مرحله دوم
دوره کلینیکال. این مرحله ۶ ترم تحصیلی یا سه سال زمان میبرد و متشکل از دروس تخصصی پزشکی میباشد. همچنین دروس این مرحله در کلاس درس یا به طور دورههای سمینار و انترن تدریس میگردد.
- مرحله سوم
دوره آموزش علمی. بعد از اتمام آموزش دروس تخصصی پزشکی، نوبت به کسب تجربه عملی در پزشکی میرسد. در دوره آموزش پزشکی عملی دانشجویان با پزشکی داخلی، جراحی و دیگر ابعاد عملی پزشکی آشنا میشوند. در این دوره دانشجویان میتوانند با تجربههای عملی آشنا شوند تا بعداً این تجربیات را در حرفه خود استفاده کنند.
- مرحله چهارم
شرکت در آزمون سراسری ایالتی. آخرین مرحله برای تکمیل تحصیل پزشکی در آلمان، قبولی در آزمون ایالتی پزشکی به عنوان یک آزمون استاندارد ملی میباشد. بعد از قبولی در این آزمون، گواهی پزشکی به فارغ التحصیلان داده میشود و این افراد میتوانند به عنوان پزشک رسمی در بیرون کار کنند. بعد از پایان یافتن تحصیل پزشکی در آلمان این امکان وجود دارد که قصد داشته باشید پزشک متخصص شوید. در این راستا باید به طور تقریبی ۵ الی ۶ سال دیگر در تخصص مد نظر خود به تحصیل بپردازید. دوره آموزشی پیشرفته با شرکت در امتحان تخصصی اتمام مییابد.
شرایط تحصیل پزشکی در آلمان
دو را برای پذیرش در رشته پزشکی در آلمان وجود دارد که در این قسمت در مورد هر کدام توضیح دادهایم:
- روش اول
شخص تقاضا کننده تحصیل پزشکی در آلمان، در صورتی که در کنکور داخل ایران قبول شده باشد، باید مدارک آن را از سازمان سنجش دریافت نماید و بعد از انتخاب دانشگاه مد نظر، مدارک خود را به دانشگاه منتخب خود تحویل دهد. این کار باید حداقل ۶ ماه پیش از تاریخ آغاز تحصیل صورت گیرد.
فرد تقاضاکننده میبایست در کنکور ورودی دانشگاه مد نظر خود شرکت نماید و حتماً باید در سطح b۲ زبان آلمانی تسلط کامل داشته باشد. این آزمون ورودی به طور تقریبی دو ماه پیش از آغاز ترم تحصیلی برگزار میگردد. خوب است بدانید آزمون ورودی تنها یک بار در سال برای افراد تقاضا کننده برگزار میشود و زمان آن ماه سپتامبر میباشد. در صورتی که فرد تقاضا کننده به این آزمون نرسد، باید تا برگزاری آزمون بعدی صبر نماید.
- روش دوم
تقاضا کنندگانی که در کنکورهای داخلی در رشته پزشکی پذیرفته نشدهاند، باید در یک دانشگاه ثبت نام نمایند و به مدت یک سال یعنی دو ترم تحصیلی در آن جا دروس زبان، زیست و شیمی کار را بگذرانند و بعد از برگزاری آزمون و در صورت اخذ نمره قبولی وارد دانشگاه شوند. این یک سال تحصیل رایگان میباشد و افراد تقاضا کننده صرفاً هزینههای اقامت خود را پرداخت میکنند. در این شیوه هم افراد تقاضا کننده باید حتماً مدرک سطح b2 را داشته باشند.
هزینه تحصیل پزشکی در آلمان
هزینه تحصیل پزشکی در به مدت یک سال پیش از ورود به دانشگاه پزشکی به طور کامل رایگان میباشد و تقاضا کننده در آن یک سال باید تنها هزینه اقامت خود را پرداخت نماید. پس از قبول شدن در دانشگاه، دانشجو باید هر سال به طور تقریبی ۳۵۰ الی ۴۰۰ یورو در سال پرداخت نماید و به علت این که در کشور آلمان اجازه کار دانشجویی به دانشجو داده میشود، نگرانیهای بیشتری در راستای تامین هزینهها وجود ندارد.
مزایای تحصیل پزشکی در آلمان
تحصیل پزشکی در آلمان مزیتهای بیشماری دارد که شامل موارد زیر میباشند:
- هزینه پایین در دانشگاه آلمان در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی
- برخورداری دانشجویی از خدمات دانشجویی بعد از قبولی، همچون کارت تخفیف خرید بعضی اجناس و کارت رایگان حمل و نقل شهری
- امکان کار دانشجویی برای دانشجو هم زمان با تحصیل پزشکی در آلمان که میتواند کمک هزینه تحصیلی برای دانشجو باشد.
- تحصیل در رشتههای پزشکی در آلمان محدودیت سنی ندارد.
- پس از پایان یافتن درس دانشجو اجازه اقامت به مدت یک سال و نیم به دانشجو داده میشود تا اگر کار پیدا کند، بتواند در آن کشور کارت آبی یا اقامت دائمی دریافت نماید.
- نوع ویزایی که به دانشجویان خارجی داده میشود، با دیگر کشورها کاملاً متفاوت است و دانشجو میتواند به دیگر کشورهای عضو شنگن با ویزای دانشجویی خود بدون محدودیت سفر نماید.
فرایند و شیوه تحصیل پزشکی در آلمان چگونه میباشد؟
جهت درک بهتر فرایند و شیوه تحصیل پزشکی در آلمان، بهتر است یک مثال ساده بزنیم. در صورتی که شما دیپلم تجربی ایران را کسب نمودهاید و میخواهید به ادامه تحصیل پزشکی در آلمان بپردازید، باید قبل از انجام هر کاری به کالج پزشکی در آلمان بروید، مگر این که ۳۵ واحد مرتبط در یکی از دانشگاههای ایران را سپری کرده باشید. بعد از سپری کردن دوره یک ساله دانشگاه پزشکی در آلمان، باید در امتحانیESP شرکت نمایید.
نمره این آزمون و معدل دیپلم بر اساس یک فرمول ویژهای با هم جمع گردیده و نمره جدیدی را به شما میدهد. سپس این نمره که بین ۱ الی ۵ میباشد، نمره اصلی شما را تعیین مینماید. توجه کنید که هرچه نمره گفته شده پایینتر باشد، خوب است. هر دانشگاهی به طور سالانه برای رشتههای تحصیلی گوناگون نمره قابل قبول خود را اعلام مینماید به طور مثال این نمره برای تحصیل پزشکی در بیشتر دانشگاههای آلمان عدد ۱ یا ۱.۵ میباشد. هرچند که در بعضی زیر شاخههای پزشکی، تا نمره ۲.۵ نیز پذیرفته میشود.